Změna kvality chmelových hlávek vlivem nevhodného způsobu skladování v průběhu sklizně – Michal Loučka
Michal Loučka
Diplomová práce
Změna kvality chmelových hlávek vlivem nevhodného způsobu skladování v průběhu sklizně
Change the quality of hops due to improper storage during harvest
Anotace:
V diplomové práci jsme se po dobu 2 let, od roku 2013 do roku 2014, zabývali posuzováním a vyhodnocováním kvalitativních změn chmelových hlávek při různých způsobech skladování v průběhu sklizně. Kvalita chmele je posuzována zejména hodnotou alfa hořkých kyselin, podstatně méně beta hořkých kyselin. Někteří odběratelé přihlížejí i k hodnotě indexu stárnutí chmele (HSI). Cílem této práce bylo zjistit …víceAbstract:
In this thesis, we have solved of qualitative changes hop cones in different types of storage during the harvest for 2 years, from 2013 to 2014. The quality of the hops is evaluated, especially an alpha bitter acids, significantly less beta acids. Some customers also take into account the value of the index aging hops (HSI). The aim of this study was to determine the rate of penetration and degradation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Přemysl Štranc, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LOUČKA, Michal. \textit{Změna kvality chmelových hlávek vlivem nevhodného způsobu skladování v průběhu sklizně}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/xnfbcz/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Fytotechnika / Rostlinná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Realizace konkrétního projektu "posklizňová linka" v zemědělském podniku
Pavel Tůma -
Technologie zpracování půdy po sklizni
Jan Konečný -
Porovnání analytických metod pro stanovení hořkých kyselin v chmelových produktech
Petr Kolář -
Isomerace hořkých chmelových kyselin v pivu
Přemysl Chmelař -
Porovnání analytických metod stanovení obsahu hořkých kyselin ve chmelu (Humulus lupulus; Cannabaceae)
Václav Žatecký -
Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím extrakce na míchací tyčince
Martina Joklíková -
Sledování kvality chmelových výrobků v průběhu skladování
Emilie Hlavatá -
Porovnání obsahu hořkých kyselin v chmelových peletách v závislosti na odrůdě chmele
Karolína Ertlová
Název
Vložil
Vloženo
Práva