Radomír PECH

Bachelor's thesis

Spektrální kvalita a ozářenost jako faktory ovlivňující složení, obsah a aktivitu vybraných nízkomolekulárních antioxidantů v listech ječmene jarního.

Spectral composition and total irradiance of light as factors affecting composition, quantity and activity of specific low-molecular antioxidants in leaves of spring barley
Abstract:
Tato práce se zabývá vlivem spektrální kvality a intenzity záření na složení, obsah a antioxidační aktivitu vybraných nízkomolekulárních látek v listech Hordeum vulgare. Rostliny byly kultivovány za kontrolovaných podmínek na modrém, zeleném, červeném a zeleno-červeném světle v růstových komorách při nízké ozářenosti 100 ?mol m-2 s-1 s následnou aklimací na 400 ?mol m-2 s-1. Bylo stanoveno epidermální …more
Abstract:
This work deals with influence of spectral quality and intensity of radiation on the composition, content and antioxidant activity of selected low molecular substances in Hordeum vulgare leaves. Plants were cultured under controlled conditions in blue, green, red and green-red light in growth chambers at low irradiance of 100 ?mol m-2 s-1 followed by acclimation to 400 ?mol m-2 s-1. Epidermal UV-A …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2018

Thesis defence

  • Date of defence: 16. 5. 2018
  • Supervisor: Mgr. Jakub Nezval, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

PECH, Radomír. Spektrální kvalita a ozářenost jako faktory ovlivňující složení, obsah a aktivitu vybraných nízkomolekulárních antioxidantů v listech ječmene jarního.. Ostrava, 2018. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakulta