Biologická aktivita extraktů z Alliaria petiolata – Bc. Andrey Satornik
Bc. Andrey Satornik
Master's thesis
Biologická aktivita extraktů z Alliaria petiolata
Biological activity of Alliaria petiolata extracts
Abstract:
Problém nalezení nových rostlinných zdrojů biologicky aktivních látek je v současné době aktuální. Tato práce je zaměřena na studium biologické aktivity éterického oleje a alkoholového extraktu získaného z česnáčku lékařského (Alliaria petiolata).Byla studována antimikrobiální aktivita silice i extraktu proti řadě mikroorganismů (Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Enterococcus faecalis, Candida …moreAbstract:
The problem of finding new plant sources of biologically active substances is currently relevant. This work is focused on the study of the biological activity of essential oil and alcoholic extract obtained from garlic (Alliaria petiolata).The antimicrobial activity of essential oil and extract against a number of microorganisms (Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Enterococcus faecalis, Candida …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Pavel Nový, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SATORNIK, Andrey. \textit{Biologická aktivita extraktů z Alliaria petiolata}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/xorvhr/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Antimikrobiální aktivita extraktů z kopřivy dvoudomé (Urtica dioica)
Július Zemaník -
Antimikrobiální aktivita extraktů z řepíku lékařského (Agrimonia eupatoria)
Viktor Bartošík -
Antimikrobiální aktivita hemolymfy včely medonosné, Apis mellifera L.
Miroslav Vacl -
Antibakteriální aktivita a synergický potenciál fenolických sloučenin z kůry kořenů Morus alba
Gabriela Škovranová -
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Antioxidační aktivita ovoce: ekologické vs. konvenční zemědělství
Kateřina Veselá -
Antioxidační aktivita vybraných druhů jedlých hub a nastínění jejich možné aplikace ve vývoji funkčních potravin
Lucie Kubátová -
Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky
Jitka Gajárková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights