Biologická aktivita extraktů z Alliaria petiolata – Bc. Andrey Satornik
Bc. Andrey Satornik
Master's thesis
Biologická aktivita extraktů z Alliaria petiolata
Biological activity of Alliaria petiolata extracts
Anotácia:
Problém nalezení nových rostlinných zdrojů biologicky aktivních látek je v současné době aktuální. Tato práce je zaměřena na studium biologické aktivity éterického oleje a alkoholového extraktu získaného z česnáčku lékařského (Alliaria petiolata).Byla studována antimikrobiální aktivita silice i extraktu proti řadě mikroorganismů (Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Enterococcus faecalis, Candida …viacAbstract:
The problem of finding new plant sources of biologically active substances is currently relevant. This work is focused on the study of the biological activity of essential oil and alcoholic extract obtained from garlic (Alliaria petiolata).The antimicrobial activity of essential oil and extract against a number of microorganisms (Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Enterococcus faecalis, Candida …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Pavel Nový, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Práce na příbuzné téma
-
Antimikrobiální aktivita extraktů z kopřivy dvoudomé (Urtica dioica)
Július Zemaník -
Antimikrobiální aktivita extraktů z řepíku lékařského (Agrimonia eupatoria)
Viktor Bartošík -
Antimikrobiální aktivita hemolymfy včely medonosné, Apis mellifera L.
Miroslav Vacl -
Antibakteriální aktivita a synergický potenciál fenolických sloučenin z kůry kořenů Morus alba
Gabriela Škovranová -
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Antioxidační aktivita ovoce: ekologické vs. konvenční zemědělství
Kateřina Veselá -
Antioxidační aktivita vybraných druhů jedlých hub a nastínění jejich možné aplikace ve vývoji funkčních potravin
Lucie Kubátová -
Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky
Jitka Gajárková
Názov
Vložil
Vložené
Práva