Antibakteriální a antifungální účinky medu a včelích produktů – Mgr. Radim Janeček
Mgr. Radim Janeček
Bakalářská práce
Antibakteriální a antifungální účinky medu a včelích produktů
Antibacterial and antifungal effect of honey and bee products
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá medem a včelími produkty a jejich antimikrobiálním působením. Práce obsahuje složení a základní vlastnosti medu a včelích produktů i jejich léčebné působení. Hlavní část je zaměřena na antibakteriální a antifungální vlastnosti medu a včelích produktů. Práce zahrnuje i metody, které byly použity ke zkoumání tohoto efektu. Poslední část je zaměřena na negativní působení …víceAbstract:
This bachelor thesis is about honey and bee products and their antimicrobial activity. The thesis contains composition and properties of honey and bee products with their healing activity. The main part is about effect of antibacterial and antifungal activity. It contains also studies researching this activity and methods, which they have used. The last part is focused on negative activity of honey …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 7. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 25. 8. 2014
- Vedoucí: doc. Ing. Jarmila Vytřasová, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Janeček, Radim. Antibakteriální a antifungální účinky medu a včelích produktů. Pardubice, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Speciální chemicko-biologické obory / Klinická biologie a chemie
Práce na příbuzné téma
-
Účinky rostlinných produktů na růst, stravitelnost, složení těla, imunitní a stresovou reakci u ryb
Mahyar ZARE -
Prodloužení trvanlivosti jablečno-řepného moštu pomocí kombinace záhřevu a silic
Marek Mazal -
Syntéza a hodnocení nových sloučenin s potenciální antimikrobiální aktivitou
Magdaléna DZURKOVÁ -
Antibakteriální účinky extraktů z řasy Chlorella sorokiniana vůči bakterii Paenibacillus larvae
Tereza VRÁNOVÁ -
Med a jeho účinky na lidský organismus
Helena Dolečková -
Včelí produkty a lidské zdraví
Lenka Simandlová -
Kvalitativní analýza pylu v medu včel chovaných na území ČR
Denisa VALEŠKOVÁ -
Faktory ovlivňující obsah reziduí pesticidů v pylu a v medu
Jiří Provazník