Extrakce fenolových kyselin z rostlinných potravin pevného charakteru – Bc. Věra Maňásková
Bc. Věra Maňásková
Master's thesis
Extrakce fenolových kyselin z rostlinných potravin pevného charakteru
Extraction of Phenolic Acids from Solid Character Plant Foods
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá výběrem vhodné extrakční metody k izolaci fenolových kyselin z pevného vzorku rostlinného původu a zjištěním, které z vybraných fenolových látek se ve vzorku nacházejí. Stanovována byla kyselina 4-aminobenzoová, 3,4-dihydroxybenzoová, 4-hydroxybenzoová, vanilinová, kávová, p-kumarová, ferulová, sinapová a vanilin. Výběr vhodné extrakční metody se odvíjel od zjištěného obsahu …viacAbstract:
This thesis deals with the selection of suitable extraction method for the isolation of pheno-lic acids from solid samples of plant origin and finding that the selected phenolic com-pounds in the sample are located. Determined the 4-aminobenzoic acid, 3,4-dihydroxybenzoic, 4-hydroxybenzoic, vanillic, caffeic, p-coumaric, ferulic, sinapic and vanillin. Selection of a suitable extraction method was based …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2013
Zverejniť od: 2. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Maňásková, Věra. Extrakce fenolových kyselin z rostlinných potravin pevného charakteru. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Práce na příbuzné téma
-
Terpenické látky v bobulích muškátových odrůd révy vinné
Monika Valová -
Mastné kyseliny a možnosti jejich stanovení v rostlinném materiálu pomocí plynové chromatografie
Lukáš Romanský -
Stanovení obsahu stilbenových fytoalexinů u stresovaných buněčných suspenzních kultur révy vinné
Jan Blažek -
Primární antioxidanty v hroznech révy vinné
Oldřich Šipka -
Studium polyfenolického profilu vín s přídavkem částí révy vinné
Jiří Gregorovič -
Studium polyfenolického profilu částí révy vinné
Karolína Kostelníková -
Vliv stupně oxidace moštů na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinné
Zdeněk Řihák -
Stanovení významných látek s antioxidačními vlastnostmi v stolních odrůdách révy vinné
Tereza Kavanová