Úloha kávy v nápojové gastronomii a ekonomické aspekty jejího dovozu a zpracování – Nicole Müllerová
Nicole Müllerová
Bakalářská práce
Úloha kávy v nápojové gastronomii a ekonomické aspekty jejího dovozu a zpracování
The role of coffee in beverage gastronomy and the economic aspects of its import and processing
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá komparací vybraných českých pražíren kávy na základě předem definovaných hodnoticích kritérií, kterými jsou zejména požadavky na kvalitu produkce, etické principy podnikání, udržitelnost provozu a míra inovací v rámci kávového průmyslu. Analytická část práce využívá senzorické hodnocení a další kvalitativní ukazatele k posouzení výkonnosti jednotlivých subjektů. Následná …víceAbstract:
This bachelor's thesis deals with the comparison of selected Czech coffee roasters based on predefined evaluation criteria, which are mainly requirements for production quality, ethical principles of business, sustainability of operation and the level of innovation within the coffee industry. The analytical part of the thesis uses sensory evaluation and other qualitative indicators to assess the performance …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2025
Identifikátor:
https://is.ambis.cz/th/ikio2/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 27. 5. 2025
- Vedoucí: MBA Tomáš Longa
- Oponent: Ing. Pavla Burešová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: AMBIS vysoká škola, a.s.AMBIS vysoká škola, a.s.
Bakalářský studijní program / obor:
Management hotelnictví a cestovního ruchu / Management hotelnictví a cestovního ruchu
Práce na příbuzné téma
-
Post-harvesting processing and final quality of coffee
Anna Markova -
Design and performance of a solar dryer for processing of coffee beans in Colombia
Eduardo Duque Dussan -
The effect of processing and preparation on the caffeine content in coffee and tea
Erika Tadevosjanová -
A systematic review of cascara, an important coffee by-product
Lucie Hadamovská -
The study of impact of coffee production on rural development and small-Scale farmer in Rwanda‘’case study: Rutsiro district’’
Marie Noella Mukamurisa -
Coffee processing technology in Ethiopia
Habtamu Gadissa Serbessa -
The Impact of Microloans on Small-scale Coffee Producers in Veracruz, Mexico
Gabriela Reifová -
Environmentální management ve společnosti Father's Coffee Roastery s.r.o.
Viktorie VOSÁHLOVÁ