Vliv trendů ve stravování na spotřební chování ve vztahu k potravinám – Simon Peterka
Simon Peterka
Bakalářská práce
Vliv trendů ve stravování na spotřební chování ve vztahu k potravinám
The impact of nutrition trends on consumer behaviour in food industry
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na poznání trendů ve stravování a nakupování potravin. Konzumace potravin s označením bio, či dodržování vegetariánské nebo veganské diety je čím dál častější a cílem této práce je pochopit, proč k těmto tendům dochází a osvětlit chování segmentu spotřebitelů, kteří se na těchto trendech aktivně podílejí. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Část první se …víceAbstract:
This bachelor thesis focuses on understanding trends in eating and food shopping. Consumption of foods labeled organic or following a vegetarian or vegan diet is becoming more and more common and the aim of this thesis is to understand why these trends are occurring and to shed light on the behavior of the segment of consumers who are actively participating in these trends. The thesis is divided into …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2023
Identifikátor:
https://vskp.vse.cz/eid/90189
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2023
- Vedoucí: Jan Koudelka
- Oponent: Oldřich Vávra
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttps://vskp.vse.cz/eid/90189
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bakalářský studijní program:
Podniková ekonomika a management
Práce na příbuzné téma
-
Understanding of ethical consumer
Kateřina Bartoníčková -
Consumer Behaviour of Turkish Millennials on Green Products
Elcin Dindar -
Consumer behavior in fast food restaurants
Eva Kulhavá -
Communication education strategy to reduce food waste at the consumer level with a focus on fruit and vegetables
Anna Bambasová -
Pesticidy a jejich metabolity v ekologické produkci zeleniny – je bio skutečně bio?
Eliška Vašáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Srovnání právních požadavků na přiznání ceritifkace "bio potravina" v USA a ve vybraných jurisdikcích EU
Barbora Ševčíková -
Segmentace trhu bio potravin
Barbora Doležalová