Senzorické analýzy pizz s přídavkem arabské gumy a pektinu – Bc. Tomáš DULA
Bc. Tomáš DULA
Diplomová práce
Senzorické analýzy pizz s přídavkem arabské gumy a pektinu
Sensory analysis of pizza with addition of Arabic gum and Pectin
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo zjistit vliv jablečného pektinu a arabské gumy na pH a sušinu těsta pro výrobu pizzy a dále na organoleptické vlastnosti pizzových korpusů. Přídavek hydrokoloidů zvyšuje pH těsta, ovšem sušina těsta ovlivněna nebyla. Byly zjištěny signifikantní rozdíly v senzorických charakteristikách jako je chuť a změna chuti při žvýkání a kvalita (celkové hodnocení) mezi těsty s přídavkem …víceAbstract:
Determinate of the effect of apple pectin and arabic gum on the pH and dry matter of dough for production of pizza and on the organoleptic characteristics of pizza´s flans was the aim of this thesis. The addition of hydrocolloids increased the pH of dough, but the dry matter was not influenced. Significant differences in sensory characteristics as flavour and change during chewing and the quality between …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
15010
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
DULA, Tomáš. Senzorické analýzy pizz s přídavkem arabské gumy a pektinu. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Senzorická jakost šťáv z ovoce a zeleniny konzervovaných přídavkem silic
Tomáš Sychra -
Analytické a senzorické hodnocení hroznových moštů
Alžběta Dorota Dostálová -
Hydrokoloidy a jejich vliv na vlastnosti smetanových krémů
Šimon Borek -
Vybrané hydrokoloidy jako čiřicí činidla při výrobě piva a cidru
Kateřina Nedbalová -
Vybrané hydrokoloidy používané v mléčných výrobcích
Karla Bezděková -
Vybrané hydrokoloidy ve výrobě termizovaných tvarohových dezertů
Věra Škvařilová -
Lignitové hydrokoloidy
Mirka Macháčková -
Využití vodovazných aditiv (škroby, soja, hydrokoloidy) při výrobě masných výrobků z pohledu legislativního, chemického a technologického
Marcela LOSOVÁ