Senzorické analýzy pizz s přídavkem arabské gumy a pektinu – Bc. Tomáš DULA
Bc. Tomáš DULA
Master's thesis
Senzorické analýzy pizz s přídavkem arabské gumy a pektinu
Sensory analysis of pizza with addition of Arabic gum and Pectin
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo zjistit vliv jablečného pektinu a arabské gumy na pH a sušinu těsta pro výrobu pizzy a dále na organoleptické vlastnosti pizzových korpusů. Přídavek hydrokoloidů zvyšuje pH těsta, ovšem sušina těsta ovlivněna nebyla. Byly zjištěny signifikantní rozdíly v senzorických charakteristikách jako je chuť a změna chuti při žvýkání a kvalita (celkové hodnocení) mezi těsty s přídavkem …moreAbstract:
Determinate of the effect of apple pectin and arabic gum on the pH and dry matter of dough for production of pizza and on the organoleptic characteristics of pizza´s flans was the aim of this thesis. The addition of hydrocolloids increased the pH of dough, but the dry matter was not influenced. Significant differences in sensory characteristics as flavour and change during chewing and the quality between …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2010
Identifier:
15010
Thesis defence
- Date of defence: 1. 6. 2010
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
DULA, Tomáš. Senzorické analýzy pizz s přídavkem arabské gumy a pektinu. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Senzorická jakost šťáv z ovoce a zeleniny konzervovaných přídavkem silic
Tomáš Sychra -
Analytické a senzorické hodnocení hroznových moštů
Alžběta Dorota Dostálová -
Hydrokoloidy a jejich vliv na vlastnosti smetanových krémů
Šimon Borek -
Vybrané hydrokoloidy jako čiřicí činidla při výrobě piva a cidru
Kateřina Nedbalová -
Vybrané hydrokoloidy používané v mléčných výrobcích
Karla Bezděková -
Vybrané hydrokoloidy ve výrobě termizovaných tvarohových dezertů
Věra Škvařilová -
Využití vodovazných aditiv (škroby, soja, hydrokoloidy) při výrobě masných výrobků z pohledu legislativního, chemického a technologického
Marcela LOSOVÁ -
Lignitové hydrokoloidy
Mirka Macháčková