Kakao a jeho použití při výrobě hořké čokolády. – Bc. David ZEMÁNEK
Bc. David ZEMÁNEK
Bachelor's thesis
Kakao a jeho použití při výrobě hořké čokolády.
Cocoa and its utilisation in production of dark chocolate.
Abstract:
Cílem bakalářské práce je seznámení s úpravou kakaových bobu a kakaa pro výrobu hořké čokolády. Obsahem je charakterizovat kakaové boby a kakao k následnému technologickému zpracování. Důraz je kladen na využití hořké čokolády v gastronomii a zhodnocení příznivých vlivů na zdraví člověka.Abstract:
The goal of my bachelory work is getting acquainted with modification of cocoa beans and cocoa for production of plain chocolate. The subject-matter is to specify cocoa beans and cocoa for the following technological process. The focus is on utilizing of plain chocolate in gastronomy and summarizing of positive influence for the health of human beings.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2008
Identifier:
7962
Thesis defence
- Date of defence: 9. 6. 2008
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
ZEMÁNEK, David. Kakao a jeho použití při výrobě hořké čokolády.. Kroměříž, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 02. 06. 2008
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Kakaové boby jako surovina pro výrobu čokolády.
Alena BEŇADIKOVÁ -
Porovnanie profilu fenolových látok v komerčne dostupných vzorkách kakaa
Dávid Krajňák -
Svetová produkcia a obchod s vybranými poľnohospodárskymi komoditami (káva, čaj, kakao)
Peter Trenkner -
Fairtradové kakaové boby, kakao a čokoláda na českém trhu
Oleksandr MATIKO -
Čokoláda - Výukový text tématického celku kakao a čokoláda
Markéta Chelíková -
Výukový text - Kakao a čokoláda, předmět suroviny, 2 ročník SOŠ a SOU
Gabriela Szczepanská -
Porovnanie profilu fenolových látok v komerčne dostupných vzorkách kakaa
Dávid Krajňák -
Světový trh kakaa a čokolády se zaměřením na dětskou práci
Kateřina Turnovská