Bc. Richard Krajčovič

Master's thesis

Sledovanie koncentrácie kyslíka vo vínach viniča hroznorodého

Sledování koncentrace kyslíku ve vínech révy vinné
Anotácia:
Diplomová práce řeší problematiku koncentrace kyslíku ve víně Muškát moravský a Cerason. V literární části je věnována pozornost kyslíku jako chemickému prvku, jeho výskytu v různých formách či možnostem jeho vzniku. Dále je objasněna téma kyslíku ve víně, jeho formy a význam pro vinařství. Popsaná je také oxidace a řízené dodávání kyslíku do vína, či význam oxidu siřičitého ve vinařství. Poslední …viac
Abstract:
The diploma thesis solves the problem of oxygen concentration in Muscat Moravian and Cerason wines. In the literary part attention is paid to oxygen as a chemical element, its occurrence in various forms or possibilities to originate. Further, there is explained the theme of oxygen in wine, its forms and importance for winemaking. Also, the oxidation and controlled addition of oxygen to the wine, or …viac
Abstract:
Diplomová práca rieši problematiku koncentrácie kyslíka vo vínach Muškát moravský a Cerason. V literárnej časti je venovaná pozornosť kyslíku ako chemickému prvku, jeho výskytu v rôznych formách či možnostiam vzniku. Ďalej je objasnená téma kyslíka vo víne, jeho formy a význam pre vinárstvo. Opísaná je tiež oxidácia a riadené dodávanie kyslíka do vína, či význam oxidu siričitého vo vinárstve. Posledná …viac
 
 
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta