Texturní vlastnosti sušenek ze zrna barevných pšenic – Bc. Jiří Hamáček
Bc. Jiří Hamáček
Master's thesis
Texturní vlastnosti sušenek ze zrna barevných pšenic
Textural characteristics of biscuits prepared from colored wheat grain
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na vlastnosti pšenice s netradiční barvou zrna, zejména na jejich nutriční hodnoty, vliv na lidské zdraví a jejich praktické využití. Dále je práce zaměřena na možnosti výroby různých druhů sušenek a jejich texturní vlastnosti. Praktická část je zaměřena na výrobu sušenek dle různých metod ze sedmi různých druhů mouk získaných z běžných, ale i netradičně zabarvených odrůd …moreAbstract:
The thesis focuses on the properties of wheat with unusual grain colour, especially on their nutritional values, effects on human health and their practical use. Furthermore, the thesis focuses on the possibilities of producing different types of biscuits or cookies and their main textural properties. The practical part focuses on the production of biscuits and cookies according to different methods …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2022
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Hamáček, Jiří. Texturní vlastnosti sušenek ze zrna barevných pšenic. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Vliv použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených ze zrna barevné pšenice
Václav Maťátko -
Kvalita zrna barevné pšenice
Jiří Hamáček -
Tvorba výnosu u barevných odrůd pšenice seté
Natálie Terschova -
Zařazení barevné pšenice "Skorpion" do krmné dávky brojlerů
Martina Pokorná -
Mlynářská a pekařská jakost pšenice s barevným zrnem
Adéla Břeňová -
Zařazení barevné pšenice "ZORA" s vysokým obsahem antokyanů na parametry užitkovosti nosnic na konci snáškového cyklu
Michaela Schořová -
Karotenoidy a fenolické látky barevných odrůd a genotypů pšenice
Luboš Paznocht -
Barevné pšenice, možnosti zpracování a pekárenské využití
Dana Plucarová