Monika Ehrenbergerová

Diplomová práce

Vliv zpracování na chemické vlastnosti produktů odvozených z pepřovníku černého (Piper nigrum; Piperaceae)

Influence of processing methods on chemical properties of products derived from black pepper (Piper nigrum; Piperaceae)
Anotace:
Tato práce se zabývá charakterizací obsahových látek poměrně unikátní formy pepře, tzv. kampotského červeného pepře. Chemické složení bylo porovnáno s běžně dostupnými formami pepře (černým, bílým, zeleným). Vzorky pocházely z Kambodži, ale i z ostatních produkčních oblastí (Indie, Thajsko). V této studii byl u jednotlivých produktových forem pepře sledován obsah piperinu, flavonoidních látek (pomocí …více
Abstract:
This study focuses on the characterisation of the contents of a rather unique form of pepper, the so-called Kampot red pepper. The chemical composition was compared to commonly available forms of pepper (black, white, green). The samples were delivered from Cambodia, but also from other production regions (India, Thailand). In this study, the contents of piperine, flavonoids (using liquid chromatography …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Jan Tauchen, Ph.D.
  • Oponent: Markéta Houdková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Magisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses xv76j1 xv76j1/2
27. 4. 2021
Složky
Soubory
Mach, J.
28. 4. 2021
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.