Barbora KREJČIŘÍKOVÁ
Bachelor's thesis
Netradiční potraviny ve výživě člověka
Nontraditional groceries in sustenance human
Abstract:
Práce se zabývá netradičními potravinami ve výživě člověka. Je zaměřena na rozdělení a význam potravin rostlinného a živočišného původu ve výživě člověka. Velký důraz je kladen na entomofagii neboli využití hmyzu jako potraviny. Ke konzumaci hmyzu dochází běžně v mnoha částech světa. Hmyz je snadno dostupným zdrojem bílkovin pro lidi v rozvojových zemích a je považován za delikatesu v zemích eko-nomicky …moreAbstract:
This thesis deals with non traditional food in the diet of humans. It is focused on distribution and importance of foods of plant and animal origin in human nutrition. Great emphasis is placed on entomophagy or the use of insects as food. The consumption of insects is commonly in many parts of the world. Insects are easily ac-cessible source of protein for people in developing countries and is regarded …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 8. 2009
Identifier:
12772
Thesis defence
- Date of defence: 9. 9. 2009
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KREJČIŘÍKOVÁ, Barbora. Netradiční potraviny ve výživě člověka. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 19. 08. 2009
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Nové potraviny v Evropě
Martina Vysoudilová -
Nutriční hodnota saranče stěhovavé jako nové potraviny a krmiva
Lucie Lavičková -
Nutriční hodnota larev potemníka moučného jako nové potraviny a krmiva
Aneta Slavíková -
Nutriční hodnota cvrčka domácího jako nové potraviny a krmiva
Zuzana Pitrmanová -
Potraviny bohaté na antioxidanty
Erika Zárubová -
Zapomenutá entomofagie
Marie Pěchová -
Entomofagie - hmyz jako potrava budoucnosti
Barbara Pondělíčková -
Entomofágie - historie a součastnost
Denisa VOŠAHLÍK ČERNOCKÁ