Netradiční potraviny ve výživě člověka – Barbora KREJČIŘÍKOVÁ
Barbora KREJČIŘÍKOVÁ
Bachelor's thesis
Netradiční potraviny ve výživě člověka
Nontraditional groceries in sustenance human
Anotácia:
Práce se zabývá netradičními potravinami ve výživě člověka. Je zaměřena na rozdělení a význam potravin rostlinného a živočišného původu ve výživě člověka. Velký důraz je kladen na entomofagii neboli využití hmyzu jako potraviny. Ke konzumaci hmyzu dochází běžně v mnoha částech světa. Hmyz je snadno dostupným zdrojem bílkovin pro lidi v rozvojových zemích a je považován za delikatesu v zemích eko-nomicky …viacAbstract:
This thesis deals with non traditional food in the diet of humans. It is focused on distribution and importance of foods of plant and animal origin in human nutrition. Great emphasis is placed on entomophagy or the use of insects as food. The consumption of insects is commonly in many parts of the world. Insects are easily ac-cessible source of protein for people in developing countries and is regarded …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 8. 2009
Identifikátor:
12772
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 9. 9. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KREJČIŘÍKOVÁ, Barbora. Netradiční potraviny ve výživě člověka. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 19. 08. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Práce na příbuzné téma
-
Nové potraviny v Evropě
Martina Vysoudilová -
Nutriční hodnota saranče stěhovavé jako nové potraviny a krmiva
Lucie Lavičková -
Nutriční hodnota larev potemníka moučného jako nové potraviny a krmiva
Aneta Slavíková -
Nutriční hodnota cvrčka domácího jako nové potraviny a krmiva
Zuzana Pitrmanová -
Potraviny bohaté na antioxidanty
Erika Zárubová -
Zapomenutá entomofagie
Marie Pěchová -
Entomofagie - hmyz jako potrava budoucnosti
Barbara Pondělíčková -
Entomofágie - historie a součastnost
Denisa VOŠAHLÍK ČERNOCKÁ