Miriam Kordíková
Bachelor's thesis
Výroba mešních a košer vín
Production of liturgical and kosher wines
Abstract:
Práce pojednává o historii, pravidlech pěstování a podmínkách při zpracování hroznů mešních a košer vín. Obsahuje výčet výrobců mešních a košer vín v České republice. V souvislosti se židovskou kulturou jsou zde popsány významné svátky a jejich spojitosti s gastronomií.Abstract:
The work deals with the history, rules of cultivation and conditions for processing grape grapes and kosher wines. It contains a list of producers of liturgical and kosher wines in the Czech Republic. In connection with Jewish culture, important holidays and their connections with gastronomy are described here.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Libuše Vrbová
- Reader: Kamil Prokeš, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Bio víno na Slovensku
Viktória Škrdlová -
Potenciál výroby přírodních vín v rozvoji Velkopavlovické oblasti
Jan Filip -
Z hospodářských a sociálních dějin moravských Židů: Víno a vinohrady jako hospodářská a religiózní součást života mikulovských Židů v 16. a 17. století
Lucie BAŇAŘOVÁ -
Kóšer vína
Dajana Barancová