Mlynářská a pekařská jakost pšenice s barevným zrnem – Adéla Břeňová
Adéla Břeňová
Bakalářská práce
Mlynářská a pekařská jakost pšenice s barevným zrnem
Milling and baking quality of wheat with coloured grain
Anotace:
V posledních letech se u nás začínají objevovat odrůdy pšenice s barevným zrnem, které obsahují zvýšené množství biologicky aktivních látek, především pigmentů z řad karotenoidů a antokyanů, u nichž je znám prospěšný vliv v oblasti prevence některých civilizačních onemocnění. I přes tento nutriční benefit může být širší využití těchto pšenic do značné míry omezováno jejich technologickými vlastnostmi …víceAbstract:
The aim of this thesis was to assess milling and baking quality of selected genotypes of coloured grain winter wheat. Our results show that coloured seed cultivars reached comparable results as the control elite variety, in many parameters. In some cases they reached even better results.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Ivana Capouchová, CSc.
- Oponent: Oldřich Faměra, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BŘEŇOVÁ, Adéla. \textit{Mlynářská a pekařská jakost pšenice s barevným zrnem}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/xzydjp/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Mlynářská a pekařská jakost pšenice s barevným zrnem
Adéla Břeňová -
Studium bílkovinného komplexu zrna pšenice a ječmene po aplikaci dusíku a síry.
Barbora Kotková -
Srovnání technologické jakosti mouky vyrobené z pšenice seté a pšenice špaldy vypěstované v ekologickém zemědělství
Linda KOZÁKOVÁ -
Mlynářská a pekařská jakost pšenice s barevným zrnem
Adéla Břeňová -
Jakost povrchu při frézování kulovou frézou na nakloněných plochách
Lukáš Matula -
Vliv použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených ze zrna barevné pšenice
Václav Maťátko -
Kvalita zrna barevné pšenice
Jiří Hamáček -
Anthokyany pšenic s barevným zrnem
Marie Eliášová
Název
Vložil
Vloženo
Práva