Vliv extrakčních metod na kvalitu olejů získaných z vybraných rostlin čeledi Asteraceae, Ranunculaceae, Cucurbitaceae a Papaveraceae – Bc. Michaela Kliková
Bc. Michaela Kliková
Master's thesis
Vliv extrakčních metod na kvalitu olejů získaných z vybraných rostlin čeledi Asteraceae, Ranunculaceae, Cucurbitaceae a Papaveraceae
Influence of extraction methods on the quality of oils from selected plants from Asteraceae, Ranunculaceae, Cucurbitaceae a Papaveraceae family
Anotácia:
Důležitou součástí lidské stravy jsou rostlinné oleje, které lidem poskytují především energii, vitaminy a mnoho dalších prospěšných látek. K získávání rostlinných olejů se používají různé technologie (např. lisování, extrakce), které přinášejí řadu výhod (např. výtěžnost, regenerace rozpouštědla, nižší provozní náklady) i nevýhod (např. časová náročnost, velký objem použitého rozpouštědla, toxicita …viacAbstract:
The vegetable oils are an important part of the human diet and provide people with energy, vitamins and many other beneficial substances. Various technologies are used to obtain vegetable oils (e.g. pressing, extraction), they have a number of advantages (e.g. recovery, solvent recovery, lower operating costs) and disadvantages (e.g. longer time, more amount of solvent, toxicity, flammability, environmental …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Adéla Fraňková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KLIKOVÁ, Michaela. \textit{Vliv extrakčních metod na kvalitu olejů získaných z vybraných rostlin čeledi Asteraceae, Ranunculaceae, Cucurbitaceae a Papaveraceae}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/y1ml4d/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Využití metody superkritické fluidní extrakce k extrakci organických polutantů
Lucie Bielská -
Extrakce nitroderivátů toluenu a produktů jejich degradace z půdy
Ivana Ungrádová -
Metody analytické extrakce persistentních organických polutantů z pevných matric
Lucie Bielská -
Antibacterial effect of essential oils and supercritical extracts from Cambodian spices against food pathogens in vapour phase
Jana Tůmová -
Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts of Asian spices against food pathogens in liquid and vapor phase
Kateřina Vihanová -
Porovnáni provozu vznětového motoru při spalování motorové nafty a rostlinného oleje
Tomáš Láf -
Rostlinné oleje v teplé a studené kuchyni
Terezie HECZKOVÁ -
Rostlinné oleje - spotřebitelská sonda
Jarmila Hamerská
Názov
Vložil
Vložené
Práva