Bc. Magdaléna Šaňková
Master's thesis
Výroba a analýza vín Pét-nat
Production and analysis of Pét-Nat wines
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá výrobou přírodně šumivých vín Pét-Nat a jejich analýzou jak z chemického, tak i ze senzorického hlediska. Součástí literární části jsou i základní informace o šumivém a perlivém víně včetně rozdělení, historie, technologií výroby a sekundární fermentace. Pét-Naty jsou popisovány z hlediska technologií výroby, historie, požadavků na hrozny, obalového materiálu, chemického …moreAbstract:
The master thesis concerns the production of naturally sparkling Pét-Nat wines and their analysis from both a chemical and sensory point of view. The literary part includes basic information about sparkling wine, including classification, history, production techniques, and secondary fermentation. Pét-Nats are described in terms of production technology, history, requirements for grapes, packaging …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 8. 6. 2023
- Supervisor: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
- Reader: Jakub Herzán, Ing.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.