Inhibiční účinky bakteriocinů gramnegativních bakterií izolované z potravin – Bc. Martina Urbanová
Bc. Martina Urbanová
Master's thesis
Inhibiční účinky bakteriocinů gramnegativních bakterií izolované z potravin
Inhibitory Activity of Bacteriocins Produced by Gram-negative Bacteria Isolated from Food
Abstract:
Tato práce je zaměřena na koliciny a mikrociny, antimikrobiální látky produkované bakteriemi Escherichia coli a příbuznými druhy či rody čeledi Enterobacteriaceae. Bylo pojednáno o jejich klasifikaci, vlastnostech a mechanizmu účinku. Cílem této práce bylo sledovat inhibiční vliv bakteriocinů na vybrané bakterie izolované z potravin a sbírkové kmeny Salmonella sp., ke kterému byla použita metoda vpichu …moreAbstract:
This work is focused on colicins and microcins, antimicrobial substances produced by bacteria Escherichia coli and related species or genera of the family Enterobacteriaceae. It dealt with the classification, properties and mechanism of action. The aim of this study was to investigate the inhibitory activity of bacteriocins on selected bacteria isolated from food and collection strains of Salmonella …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2014
Accessible from:: 2. 5. 2014
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
URBANOVÁ, Martina. \textit{Inhibiční účinky bakteriocinů gramnegativních bakterií izolované z potravin}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2014. Available from: https://theses.cz/id/y5iag0/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Urbanová, Martina. Inhibiční účinky bakteriocinů gramnegativních bakterií izolované z potravin. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Bakteriocinogenie u patogenních a komensálních kmenů Escherichia coli
Lenka Micenková -
Multibakteriocinogenní kmeny Escherichia coli
Lucie Pospíšilová