Vliv vybraných faktorů na kvalitu bramborových hranolek - inovace laboratorních cvičení – Bc. Eliška Sýkorová
Bc. Eliška Sýkorová
Master's thesis
Vliv vybraných faktorů na kvalitu bramborových hranolek - inovace laboratorních cvičení
The Effect of Selected Factors on the Quality of French Fries - Inovation of Laboratory Courses
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo zkoumání vlivu vybraných parametrů na kvalitu hranolek a vytvoření návodu pro cvičení z Technologie potravin rostlinného původu. Za zkoumané parametry, které se měnily, bylo zvoleno blanšírování, kdy byla použita teplota 70, 75 a 80 ? 1 °C po dobu 5 minut. Dalším zkoumaným faktorem bylo smažení, kde byly vzorky vystaveny teplotě 175 ? 2 °C po dobu 3, 4 nebo 5 minut. Tímto …moreAbstract:
The aim of this thesis was to investigate the effect of selected parameters influencing the quality of French-fries. Moreover, a secondary aim was the development of a laboratory manual for the course of Food technology of plant origin. Among the evaluated parameters was blanching process, during which were applied temperatures of 70, 75 and 80 ? 1 °C for a period of 5 minutes. Additionally, another …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2017
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SÝKOROVÁ, Eliška. \textit{Vliv vybraných faktorů na kvalitu bramborových hranolek - inovace laboratorních cvičení}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2017. Available from: https://theses.cz/id/y7p9j9/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Sýkorová, Eliška. Vliv vybraných faktorů na kvalitu bramborových hranolek - inovace laboratorních cvičení. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Sledování obsahu 3-MCPD esterů a glycidyl esterů v rostlinných tucích a olejích určené pro pečení a smažení
Hana Pírová -
Změny obsahu esterů 3-MCPD a glycidolu ve smažicím médiu při dlouhodobém smažení
Dagmar Beránková -
Vakuové smažení - alternativní technologie pro redukci vzniku akrylamidu v zeleninových lupíncích
Radka Vydrová -
Vakuové smažení – alternativní technologie pro přípravu zeleninových lupínků
Hana Pírová -
Vznik nežádoucích senzoricky aktivních látek během procesu smažení
Barbora Bílová -
Plynné polutanty uvolňující se při smažení potravin v olejích a jejich dopad na lidské zdraví
Ivana Tětková -
Ztráty tokoferolů během smažení
Jakub Fišnar -
Inhibice oxidace lipidů během smažení pomocí přírodních antioxidantů
Alena Bulínová