Ivana NEHODOVÁ

Bachelor's thesis

Mechanické vlastnosti sýrů eidamského typu

Mechanical Properties of Edam Cheese Type
Abstract:
Teoretická část práce je zaměřena na fyzikální a chemické vlastnosti mléka a složení kravského mléka. Dále je v teoretické části popsán technologický postup výroby sýrů eidamského typu. Praktická část se zabývá relaxační zkouškou, která byla použita na hodnocení texturních vlastností sýrů eidamského typu. Další ze zkoušek byla tahová zkouška. Byl studován vliv doby zrání na texturu a mechanické vlastnosti …more
Abstract:
The theoretical part of the thesis is focused on the physical and chemical characteristics and composition of cow milk. Moreover, it describes the technological process of producing Edam-European type od cheese. The practical part of the thesis deals with the relaxation test which was used to evaluate the textural characteristics of the Edam-type cheese. Another test was the tensile test. The influence …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2014
Accessible from:: 29. 4. 2014

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

NEHODOVÁ, Ivana. Mechanické vlastnosti sýrů eidamského typu. Zlín, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 29.4.2014

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 29. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe