Vliv nádob použitých při zrání na organoleptické vlastnosti alkoholických nápojů – Eliška Plecitá
Eliška Plecitá
Bachelor's thesis
Vliv nádob použitých při zrání na organoleptické vlastnosti alkoholických nápojů
Influence of the containers used for ageing on the organoleptic properties of alcoholic beverages
Abstract:
Snahou této práce bylo určit, zdali jsou dubové sudy oprávněně tou nejlepší volbou pro zrání alkoholických nápojů. Pro potvrzení nebo vyvrácení tohoto tvrzení byly v práci shrnuty pro zrání důležité vlastnosti dubu jako materiálu, společně s fázemi výroby sudu, které ovlivňují dopad této nádoby na organoleptickou stránku budoucího nápoje. Zahrnuje také popis senzoricky nejzajímavějších látek dřeva …moreAbstract:
The aim of this work was to determine whether oak barrels are rightly the best choice for the maturation of alcoholic beverages. In order to confirm or refute this claim, the paper summarised the characteristics of oak as a material that are important for ageing, together with the stages of cask production that influence the impact of this container on the organoleptic aspect of the future beverage …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 23. 5. 2023
- Supervisor: Ing. Karel Štěrba, Ph.D.
- Reader: Tomáš Vaško, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PLECITÁ, Eliška. \textit{Vliv nádob použitých při zrání na organoleptické vlastnosti alkoholických nápojů}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/y9z6p2/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Zrání destilátů v dřevěných sudech.
Radek Navrátil -
Zrání destilátů v dřevěných sudech
Radek Navrátil -
Možnosti využití dubových náhražek dřevěných sudů při výrobě bílých vín
Aneta Spíchalová -
Využití dřevěných sudů ke školení bílých vín.
Šimon Gočik -
Porovnání technologie řízené mikrooxidace a výroby vín v sudech.
Julie Londová -
Město Dub jako součást Frýdlantského vévodství
Věra Peková -
Sexualita mentálně postižených uživatelů centra STROOM DUB o.p.s.
Nikola ŠVECOVÁ -
Řešení erozní ohroženosti zemědělských pozemků v katastrálních územích Kondrac a Dub u Kondrace (Středočeský kraj)
Josef Pastyřík
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights