Konzervace potravin pomocí fyzikálních metod – Gabriela Tomášková
Gabriela Tomášková
Bachelor's thesis
Konzervace potravin pomocí fyzikálních metod
Food preservation by physical methods
Anotácia:
Tématem bakalářské práce jsou fyzikální metody konzervace potravin. Proces konzervace potravin úzce souvisí s látkovým složením potravin. Tvoří jej voda a sušina. Obsah vody v rostlinných surovinách se pohybuje mezi 70 - 90 % a v živočišných surovinách mezi 46 - 78 %. Sušina je tvořena zejména bílkovinami, sacharidy, tuky, kyselinami, aromatickými látkami, pektinovými látkami a vitaminy. Dalšími podstatnými …viacAbstract:
The topic of this theses is physical methods of food preservation. The process of food preservation is closely related to the substance composition of food. It is consisted of water and dry matter. The content of water in raw plant materials varies between 70 - 90 % and of raw animal materials varies between 46 - 78 %. The dry matter is primarily consisted of proteins, carbohydrates, fats, acids, aromatic …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
- Oponent: Lenka Gregorová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Využití ultrafialového a ionizujícího záření k ošetření potravin
Lucie Králová -
Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Petra Škvorová -
Nové směry netermálního ošetření potravin - bakteriofágy
Petr Musila -
Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy
Anna Köppelová -
Optimalizace tepelného ošetření při výrobě potravin
Barbora Černá -
Senzorická jakost potravin ošetřených mikrovlnným zářením
Kateřina Jírová -
Rychlé metody pro stanovení údržnosti potravin
Pavel Sedláček