Vybrané směsi sodných a draselných tavicích solí a jejich vliv na konzistenci tavených sýrů – Bc. Tereza Pakhofferová
Bc. Tereza Pakhofferová
Master's thesis
Vybrané směsi sodných a draselných tavicích solí a jejich vliv na konzistenci tavených sýrů
Selected mixtures of sodium and potassium emulsifying salts and their effect on the consistency of processed cheeses
Abstract:
Cílem této práce bylo zjistit vliv vybraných směsí sodných a draselných tavicích solí na konzistenci tavených sýrů (směs č.1 Na4P2O7 a KH2PO4, směs č.2 NaH2PO4 a K4P2O7) . V experimentální části byly vyrobeny vzorky tavených sýrů s obsahem sušiny 40 % (w/w) a obsahem tuku v sušině 50 % (w/w) Byly u nich sledovány hodnoty pH, aktivita vody a stabilita vzorku. Vzorky byly také podrobeny stanovení texturních …moreAbstract:
The goal of this thesis was to find out what influence have selected sodium and potassium salts on the consistency of processed cheese. (mixture n.1 consisted of Na4P2O7 and KH2PO4, mixture n.2 consisted of NaH2PO4 and K4P2O7). The experimental part of this thesis consisted of making processed cheese samples containing 40% of dry matter (w/w) with 50% fat in the dry matter (w/w). The samples were tested …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2023
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PAKHOFFEROVÁ, Tereza. \textit{Vybrané směsi sodných a draselných tavicích solí a jejich vliv na konzistenci tavených sýrů}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2023. Available from: https://theses.cz/id/ya2a6y/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Pakhofferová, Tereza. Vybrané směsi sodných a draselných tavicích solí a jejich vliv na konzistenci tavených sýrů. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Mikrostruktura a viskoelastické vlastnosti tavených sýrů s náhradami tavicích solí
Jolana Dostálová -
Vliv furcellaranu a kappa-karagenanu na konzistenci tavených sýrů s přídavkem draselných solí
Natálie Lyčková -
Změna viskoelastických vlastností tavených sýrů v důsledku použití různých tavicích solí
Lucie Mynarčíková -
Využití vybraných hydrokoloidů z řas při výrobě tavených sýrů bez tavicích solí
Jolana Dostálová -
Využití nízkometylovaného pektinu jako náhrady tavicích solí v tavených sýrech
Kristýna HLADKÁ -
Vliv práškových mléčných ingrediencí na kvalitu tavených sýrů.
Martina Indráčková -
Vliv furcellaranu na viskoelastické vlastnosti tavených sýrů během skladování
Denisa Záblacká -
Textura tavených sýrů s různou koncentrací alginátu sodného
Lucie MYNARČÍKOVÁ