Veronika Mandová

Bachelor's thesis

Činitelé ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu Enterococcus faecium

Factors Influencing Amino Acid-decarboxylase Activity of Enterococcus faecium
Anotácia:
Bakalářské práce se zabývá studií různých podmínek statické kultivace, tzv. činiteli ovlivňují tvorbu biogenních aminů a polyaminů vznikající činností dekarboxyláza-pozitivních bakterií. Dekarboxylázová aktivita byla sledována u Enterococcus faecium izolovaného z masa králíka. Teoretická část je zaměřena na chemickou strukturu biogenních aminů a polyaminů, jejich výskyt, vliv na organizmus a vznik …viac
Abstract:
This bachelor thesis pays an attention to the conditions of static cultivation or so-called factors for the production of biogenic amines and polyamines which are produced by the activity of decarboxylase-positive bacteria. Decarboxylase activity was observed at Enterococcus faecium which was isolated from the rabbit meat. The theoretical part concerns the chemical structure of biogenic amines and …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Zverejniť od: 15. 5. 2013

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Mandová, Veronika. Činitelé ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu Enterococcus faecium. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies