Tereza Třetinová

Bakalářská práce

Kvalita a technologie zpracování krůtího masa

Turkey Meat Quality and Processing Technology
Anotace:
Krůtí maso je v posledních letech stále více žádaným druhem masa po celém světe. Je vnímáno jako bohatý zdroj plnohodnotných bílkovin, které poskytují optimální poměr esenciálních aminokyselin. Obsahuje oproti jiným druhům mas pouze 1,1–3,1 % tuku s ohledem na výsekovou část. Je významným zdrojem vitamínů skupiny B a minerálních látek jako je draslík, fosfor, sodík a hořčík. Na kvalitu krůtího masa …více
Abstract:
Turkey meat has become an increasingly sought-after type of meat around the world in recent years. It is perceived as a rich source of complete protein, providing an optimal ratio of essential amino acids. Compared to other meats, it contains only 1,1 to 3,1 % fat, depending on the cut. It is an important source of B vitamins and minerals such as potassium, phosphorus, sodium and magnesium. The quality …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 12. 6. 2024
  • Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
  • Oponent: Roman Pytel, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta