Tereza Třetinová

Bachelor's thesis

Kvalita a technologie zpracování krůtího masa

Turkey Meat Quality and Processing Technology
Abstract:
Krůtí maso je v posledních letech stále více žádaným druhem masa po celém světe. Je vnímáno jako bohatý zdroj plnohodnotných bílkovin, které poskytují optimální poměr esenciálních aminokyselin. Obsahuje oproti jiným druhům mas pouze 1,1–3,1 % tuku s ohledem na výsekovou část. Je významným zdrojem vitamínů skupiny B a minerálních látek jako je draslík, fosfor, sodík a hořčík. Na kvalitu krůtího masa …more
Abstract:
Turkey meat has become an increasingly sought-after type of meat around the world in recent years. It is perceived as a rich source of complete protein, providing an optimal ratio of essential amino acids. Compared to other meats, it contains only 1,1 to 3,1 % fat, depending on the cut. It is an important source of B vitamins and minerals such as potassium, phosphorus, sodium and magnesium. The quality …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 12. 6. 2024
  • Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
  • Reader: Roman Pytel, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta