Kvalita a technologie zpracování krůtího masa – Tereza Třetinová
Tereza Třetinová
Bakalářská práce
Kvalita a technologie zpracování krůtího masa
Turkey Meat Quality and Processing Technology
Anotace:
Krůtí maso je v posledních letech stále více žádaným druhem masa po celém světe. Je vnímáno jako bohatý zdroj plnohodnotných bílkovin, které poskytují optimální poměr esenciálních aminokyselin. Obsahuje oproti jiným druhům mas pouze 1,1–3,1 % tuku s ohledem na výsekovou část. Je významným zdrojem vitamínů skupiny B a minerálních látek jako je draslík, fosfor, sodík a hořčík. Na kvalitu krůtího masa …víceAbstract:
Turkey meat has become an increasingly sought-after type of meat around the world in recent years. It is perceived as a rich source of complete protein, providing an optimal ratio of essential amino acids. Compared to other meats, it contains only 1,1 to 3,1 % fat, depending on the cut. It is an important source of B vitamins and minerals such as potassium, phosphorus, sodium and magnesium. The quality …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2024
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
- Oponent: Roman Pytel, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Produkce a kvalita výběrové kávy z Kolumbie
David Snášel -
Produkce, kvalita a technologie zpracování králičího masa
Tereza Sekničková -
Produkce, kvalita a technologie zpracování velbloudího masa
Veronika Sejbalová -
Produkce a kvalita konzumních vajec v konvenčním a ekologickém zemědělství
Kristýna Jančeová -
Produkce a kvalita ovčí vlny
Kristina Křupková -
Produkce a kvalita silážní hmoty kukuřice s podsevovými plodinami
Jakub Vašina -
Produkce a kvalita masa drůbeže ze speciálních výkrmů
Anna Švecová -
Užitkovost a kvalita produkce genetických zdrojů slepic
Adam Kraus