Vakuování potravin a sous vide technologie v gastronomii – Nikola Horká
Nikola Horká
Bakalářská práce
Vakuování potravin a sous vide technologie v gastronomii
Vacuum-Packed Food and Sous Vide Technology in Gastronomy
Anotace:
Cílem práce byl popis metody balení potravin vakuováním a metody sous vide. V práci jsou popsány základní principy balení potravin pomocí sníženého obsahu kyslíku a základ-ní technologie využívané při této metodě. Druhá část práce je zaměřena na kulinární úpravu potravin metod sous vide. Práce se zaměřuje na základní principy a využitelnost metody, pomalého vaření při nízkých teplotách na poli gastronomických …víceAbstract:
The aim of the bachelor thesis was to describe the method of packaging food by vacuum and sous vide methods. The paper describes the basic principles of food packaging with reduced oxygen content and the basic technology used in this method. The second part of the thesis is focused on culinary treatment of sous vide food methods. The work focuses on the basic principles and usability of the method …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Horká, Nikola. Vakuování potravin a sous vide technologie v gastronomii. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Metoda Sous vide jako technologie pro dynamickou přípravu potravin
David Hlava -
Způsoby tepelné úpravy masa se zaměřením na úpravu metodou sous-vide
Anna Bartošíková -
Gastronomická technika Sous-vide a její mikrobiologické aspekty
Klára Pištorová -
Ftaláty v mase při tepelné úpravě sous-vide
Barbora Bartuňková -
Vakuování potravin a Sous vide technologie v gastronomii
Nikola Horká -
Vakuování potravin a Sous vide technologie v gastronomii
Nikola Horká -
TECHNOLOGIE VAKUOVÁNÍ POTRAVIN A SOUS VIDE V GASTRONOMII
Veronika Prudilová -
Vakuování potravin a Sous vide technologie v gastronomii
Nikola Horká