Nikola Horká

Bakalářská práce

Vakuování potravin a sous vide technologie v gastronomii

Vacuum-Packed Food and Sous Vide Technology in Gastronomy
Anotace:
Cílem práce byl popis metody balení potravin vakuováním a metody sous vide. V práci jsou popsány základní principy balení potravin pomocí sníženého obsahu kyslíku a základ-ní technologie využívané při této metodě. Druhá část práce je zaměřena na kulinární úpravu potravin metod sous vide. Práce se zaměřuje na základní principy a využitelnost metody, pomalého vaření při nízkých teplotách na poli gastronomických …více
Abstract:
The aim of the bachelor thesis was to describe the method of packaging food by vacuum and sous vide methods. The paper describes the basic principles of food packaging with reduced oxygen content and the basic technology used in this method. The second part of the thesis is focused on culinary treatment of sous vide food methods. The work focuses on the basic principles and usability of the method …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Jiří Mlček, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Horká, Nikola. Vakuování potravin a sous vide technologie v gastronomii. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii