Bc. Zuzana Haasová

Master's thesis

Schopnost produkce biogenních aminů vybranými kmeny kvasinek

The Ability of Biogenic Amine Production by Selected Yeast Strains
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá dekarboxylázovou aktivitou vybranými kmeny kvasinek (44 kmenů) získaných z ústavu Pivovarského a sladařského v Praze. Produkce biogenních aminů a polyaminů byla sledována za podmínek in vitro. Vzhledem k nedostatku studií zaměřených na produkci biogenních aminů kvasinkami byl, v rámci praktické části této práce, uskutečněn screening produkce biogenních aminů či případné …viac
Abstract:
This thesis was dealing with the decarboxylase aktivity of selected yeast strains (44strains) obtained from the Institute of Brewing and Malting in Prague. Production of biogenic ami-nes and polyamines was studied under in vitro conditions. Due to the lack of studies on the production of biogenic amines by yeast was in the practical part of this thesis implemented screening for the production of biogenic …viac
 

Kľúčové slová

biogenní aminy polyaminy kvasinky pivo
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2016
Zverejniť od: 11. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Haasová, Zuzana. Schopnost produkce biogenních aminů vybranými kmeny kvasinek. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 11.5.2016

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 11. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology