Schopnost produkce biogenních aminů vybranými kmeny kvasinek – Bc. Zuzana Haasová
Bc. Zuzana Haasová
Master's thesis
Schopnost produkce biogenních aminů vybranými kmeny kvasinek
The Ability of Biogenic Amine Production by Selected Yeast Strains
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá dekarboxylázovou aktivitou vybranými kmeny kvasinek (44 kmenů) získaných z ústavu Pivovarského a sladařského v Praze. Produkce biogenních aminů a polyaminů byla sledována za podmínek in vitro. Vzhledem k nedostatku studií zaměřených na produkci biogenních aminů kvasinkami byl, v rámci praktické části této práce, uskutečněn screening produkce biogenních aminů či případné …viacAbstract:
This thesis was dealing with the decarboxylase aktivity of selected yeast strains (44strains) obtained from the Institute of Brewing and Malting in Prague. Production of biogenic ami-nes and polyamines was studied under in vitro conditions. Due to the lack of studies on the production of biogenic amines by yeast was in the practical part of this thesis implemented screening for the production of biogenic …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2016
Zverejniť od: 11. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Haasová, Zuzana. Schopnost produkce biogenních aminů vybranými kmeny kvasinek. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 11.5.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 11. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Polyaminy v potravinách a jejich role v živých systémech
Klára Škrášková -
Biogenní aminy v silážích
Nela Jandeková -
Monitoring výskytu biogenních aminů v RAW potravinách
Petr Bartošek -
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva
David Kij -
Optimalizace provozních podmínek kvašení piva využívající probiotické kvasinky
Bára Šenkárčinová -
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva
Tatiana Kochláňová