Bc. Nikola Kamenská

Diplomová práce

Vliv fyzikálních a chemických parametrů na funkčnost nativních škrobů

Influence of physical and chemical parameters on functional properties of native starches.
Anotace:
Diplomová práce se zabývá nativními škroby a ovlivnění jejich funkčních vlastností fyzikálními a chemickými parametry. Cílem práce bylo provést výzkum v možnosti použití nativního škrobu v potravinářské výrobě. Pro porovnání byly použity fyzikálně a chemicky modifikované škroby. Stabilizátory byly testovány po dobu 26 týdnů o refrakci 35 °Brix, 50 °Brix a 65 °Brix a o pH 3, 4,5 a 6. Bylo zjištěno …více
Abstract:
Master thesis deals with influence of physical and chemical parameters on functional properties of native starches. The aim of this thesis was to carry out research in option to use a native starch in food production. For comparison was used physical and chemical modified starches. The stabilizers were tested for 26 weeks with refraction 35 °Brix, 50 °Brix, 65 °Brix and with pH 3, 4,5 a 6. The native …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 6. 2022
  • Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Oponent: Petr Otřísal, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin