Bc. Andrea Dlabajová

Diplomová práce

Možnosti snížení obsahu biogenních aminů u modelového vzorku sýra

Possibilities of Biogenic Amines Reduction in the Model Cheese
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na sledování vlivu dekarboxyláza-pozitivních (Lactococcus lactis subsp. cremoris CCDM 946) a degradujících kmenů mikroorganizmů (Micrococcus luteus BD29 a Pseudomonas fulva BD13) na obsah biogenních aminů u modelového vzorku sýra holandského typu v průběhu 88 denního zrání. Sledována byla také texturní profilová analýza, chemická analýza a zastoupení mikroorganizmů v průběhu …více
Abstract:
The thesis is focused on the effect of decarboxylase (Lactococcus lactis subsp. cremoris CCDM 946) and biogenic amine-degrading starter strains (Micrococcus luteus BD29 and Pseudomonas fulva BD13) on production of biogenic amines in a model system of Dutch-type cheese during a 88-day ripening. Microflora of milk and cheese, the development of textural properties and chemical analyse were also observed …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Dlabajová, Andrea. Možnosti snížení obsahu biogenních aminů u modelového vzorku sýra . Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe