Riziká spojené s konzumáciou surového mlieka – Bc. Jana Bagínová
Bc. Jana Bagínová
Bakalářská práce
Riziká spojené s konzumáciou surového mlieka
Risks connected with raw milk consumption
Abstract:
The theoretical part of this thesis deals with specification and assessment of possible raw milk consumption risks. Further discussion revolves around legislation concerning the sale of raw milk and the elimination of contamination of raw milk by thermal treating. The goal of the practical part was to assess the coliform count and the total bacterial count in raw milk, sampled from the publicly available …víceAbstract:
Náplňou teoretickej časti bolo vymedziť potenciálne riziká vyplývajúce z konzumácie surového mlieka. Práca ďalej pojednáva o nariadeniach stanovujúcich podmienky predaja surového mlieka a o možnosti eliminácie kontaminantov tepelnou úpravou mlieka. Cieľom praktickej časti bolo stanovenie počtu koliformných baktérií a celkového počtu mikroorganizmov vo vzorkách surového mlieka z predajných automatov …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2011
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/pbamq/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2011
- Vedoucí: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
- Oponent: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut