Bc. Martina Krulíková
Bachelor's thesis
Nutričně významné složky čaje
Nutritionally important components of tea
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá nutričně významnými složkami čaje. Teoretická část popisuje základní informace o čaji, jeho výrobě, dělení a přípravě, dále se věnuje chemickému složení a konkrétním skupinám benefitních látek, u kterých shrnuje základní informace, porovnává jejich obsahy v různých čajích a posuzuje jejich význam při běžné konzumaci. Praktická část hodnotí obsahy nutričně důležitých …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with nutritionally important components of tea. The theoretical part describes the basics of tea, its production, and preparation. It also describes the chemical composition of tea infusions and the main beneficial substances it contains. Their specifics and contents in different kinds of tea are discussed as well as their intake from common consumption of tea. In the practical …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2020
Identifier:
https://is.muni.cz/th/yqwhv/
Thesis defence
- Date of defence: 4. 6. 2020
- Supervisor: RNDr. Ondřej Zvěřina, Ph.D.
- Reader: Mgr. Bc. Tomáš Pruša
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Dietitian / Dietitian
Theses on a related topic
-
Vliv přípravy čajového nálevu na obsah vybraných prvků
Alena Zbytovská -
Analýza obsahu rtuti v čajovém nálevu z třezalky tečkované (Hypericum perforatum)
Karolína Grégrová -
Stanovení biodostupných forem kovů v čajovém nálevu z kopřivy dvoudomé (Urtica dioica)
Marie Hájková -
Využití biocharu jako sorbentu ke snížení transportu olova a zinku půdním profilem v kontaminované oblasti Příbramska
Ondřej Nedvěd