Role kyslíku při výrobě bílých vín – Claudia Sapanelová
Claudia Sapanelová
Bakalářská práce
Role kyslíku při výrobě bílých vín
The role of oxygen in the production of white wines
Anotace:
Kyslík je významným faktorem činným během celého procesu výroby vína, je jedním z hlavních původců oxidace moštu a vína. Jeho působení má různé účinky, pozitivní či negativní, přičemž hraje významnou roli při formování organoleptických vlastností vína. V technologii výroby bílých vín je kyslík známý především pro své negativní účinky, zejména v podobě hnědnutí barvy či ztrát ovocného aroma, často jedné …víceAbstract:
Oxygen is an important factor active during all winemaking process. It is one of the main agents responsible for the oxidation of must and wine. The exposure to oxygen may have different effects, positive or negative, while it plays an important role in the formation of the organoleptic qualities of wine. In white winemaking, oxygen is known particularly for its negative impacts, especially for the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Božena Průšová
- Oponent: Marie Procházková, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva