Klára Podlipná
Bakalářská práce
Bílkoviny cereálií
Proteins in cereals
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá bílkovinami vyskytující se v různých typech cereálií. V práci jsou nejprve vyjmenovány a popsány druhy cereálií i jejich charakteristické bílkoviny. Poté jsou studovány vlastnosti bílkovin a to, zda tyto bílkoviny svým aminokyselinovým složením tvoří lepek. V druhé kapitole jsou vyjmenovány a vysvětleny jednotlivé metody stanovení bílkovin. Nejpoužívanější metodou pro …víceAbstract:
This thesis is focuses on cereal proteins. Species of cereals and their protein composition are described in first part of the thesis. The chemical properties of proteins were studied and what types of protein create gluten was investigated. Methods for determination of proteins in cereal are explained in the second part of this thesis. The most widely used method for characterization of proteins is …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 7. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 24. 8. 2016
- Vedoucí: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Podlipná, Klára. Bílkoviny cereálií. Pardubice, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Primární referenční postup stanovení celkové bílkoviny Kjeldahlovou metodou v certifikovaných referenčních materiálech užívaných v klinické chemii.
Lenka Žaludová -
Stanovení obsahu bílkovin v buvolím mléce
Soňa Hermanová -
Stanovení bílkovin u pšenic z konvenčního a ekologického pěstování a jejich vliv na kvalitu zrna
Anna Sedláčková -
Bílkoviny v rostlinných zdrojích a možnosti jejich stanovení
Radka Znebejánková -
Metody laboratorního stanovení kvality bílkovin
Kateřina Reichlová -
Metody stanovení specifických bílkovin a jejich efektivní využití v klinické diagnostice monoklonálních gamapatií
Zdeňka Čermáková -
Stanovení celkové sérové bílkoviny Kjeldahlovou metodou vhodné pro certifikaci kalibračních a kontrolních materiálů
Bára Vinklárková -
Používané metody pro stanovení termolabilních bílkovin v procesu výroby vína a jejich srovnání
Radomír Hodeček