Způsoby zabraňující plýtvání jídlem ve vietnamské kultuře z hlediska antropologie jídla – Tran Thuy An NGO
Tran Thuy An NGO
Bakalářská práce
Způsoby zabraňující plýtvání jídlem ve vietnamské kultuře z hlediska antropologie jídla
Ways of preventing food waste in Vietnamese culture from the perspective of food anthropology
Anotace:
Tento výzkum zkoumal, jak vietnamská komunita v České republice minimalizuje plýtvání potravinami, a to prostřednictvím antropologických metod, jako jsou neformální rozhovory, polostrukturované rozhovory a zúčastněné pozorování. Studie odhalila, že úcta k jídlu a pohostinnost jsou ve vietnamské kultuře hluboce zakořeněné, předávané z generace na generaci a posílené historickými zkušenostmi, jako je …víceAbstract:
This research explored how the Vietnamese community in the Czech Republic minimizes food waste through anthropological methods such as informal interviews, semi-structured interviews, and participant observation. The study revealed that respect for food and hospitality are deeply ingrained in Vietnamese culture, passed down through generations and reinforced by historical experiences like famine. This …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Gabriela Fatková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NGO, Tran Thuy An. \textit{Způsoby zabraňující plýtvání jídlem ve vietnamské kultuře z hlediska antropologie jídla}. Online. Bakalářská práce. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, Fakulta filozofická. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/ym3a3z/.
Jak správně citovat práci
NGO, Tran Thuy An. Způsoby zabraňující plýtvání jídlem ve vietnamské kultuře z hlediska antropologie jídla. Plzeň, 2024. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta filozofická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta filozofickáVázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/
ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI
Fakulta filozofickáBakalářský studijní program / obor:
Sociální a kulturní antropologie / Sociální a kulturní antropologie
Práce na příbuzné téma
-
Komunální heraldika a sfragistika v bývalých panstvích Moravské Třebové a Městečka Trnávky
Michaela Gošová -
Online prostředí a jeho význam v problematice poruch příjmu potravy u mladistvých
Kristýna Tomášková -
"Ty dýně, ty byly naše!" O roli stravy v životě reemigranta
Olga DŽULAJOVÁ -
Vietnamská kuchyně jako nástroj integrace vietnamské menšiny do české společnosti
Romana MARKOVÁ -
Integrace vietnamské komunity do české společnosti za pomoci vietnamské kuchyně
Leona Mičková -
Vietnamská kuchyně
Adéla NOVÁKOVÁ -
Analýza rozdílů ve stravovacích zvyklostech vietnamské a české kuchyně
Tra My Nguyen Thi Huong -
Konstrukce identity učeného mága v textech Arbatel (1575) a Čtvrtá kniha okultní filozofie (1559) a její vztah k démonologii
Anna Jedličková