Martina JONÁŠOVÁ

Bachelor's thesis

Charakteristika košťálové zeleniny z hlediska významných výživových látek

Characteristics of Brassica Vegetables from the View of Significant Nutritional Substances
Abstract:
Cílem bakalářské práce bylo charakterizovat jednotlivé druhy košťálové zeleniny (brokoli-ce, květák, zelí, kapusta, kedluben). Byly popsány obecné požadavky těchto plodin na pěstování, chemické složení a význam této zeleniny ve výživě člověka. Následně byly jed-notlivé druhy košťálové zeleniny charakterizovány z hlediska obsahu základních a esenciál-ních živin a dalších významných látek, zejména z …more
Abstract:
The aim of this thesis was to characterize particular types of Brassica vegetables (broccoli, cauliflower, cabbage, kale and kohlrabi). General requirements of these crops cultivation, chemical composition and the importance of these vegetables in human nutrition have been described. Subsequently, individual species of Brassica vegetables were characterized in terms of basic and essential nutrient …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2012
Accessible from:: 21. 5. 2012

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Petra Vojtíšková

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

JONÁŠOVÁ, Martina. Charakteristika košťálové zeleniny z hlediska významných výživových látek. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.