Monika Bačíková

Bakalářská práce

Hydrofilní vitaminy v lidské výživě

Hydrophilic vitamins in human nutrition
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku hydrofilních vitaminů, tedy vitaminů rozpustných ve vodě. Pojednává o jejich historii, struktuře, vlastnostech a biochemických funkcích, které jsou důležité pro pochopení problematiky vitaminů. Práce se také zabývá výskytem daných vitaminů v potravinách, doporučenými denními dávkami a projevy nedostatku, které způsobují zdravotní potíže a tím narušují …více
Abstract:
The bachelor thesis is focused on the characteristics of hydrophilic vitamins, ie watersoluble vitamins. It discusses their history, structure, properties, and biochemical functions that are important for understanding the issue of vitamins. The thesis also deals with the occurrence of these vitamins in food, the recommended daily allowances, and manifestations of deficiency, which cause health problems …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.