Vliv stresu suchem/vlhkem na obsah glykoalkaloidů hlíz brambor (Solanum tuberosum L.) – Bc. Vendula Tomčová
Bc. Vendula Tomčová
Master's thesis
Vliv stresu suchem/vlhkem na obsah glykoalkaloidů hlíz brambor (Solanum tuberosum L.)
Effects of drought/water stress on glycoalkaloids content in potato tubers (Solanum tuberosum L.)
Abstract:
Brambory jsou třetí nejvíce pěstouvanou plodinou na světě. Jejich nutriční složení přispívá k výživě obyvatel celého světa. V mnoha rozvojových zemích jsou primární součástí obživy i příjmů. Jsou ceněny pro svůj obsah vitaminu C, draslíku i proteinů. Nelze zanedbat také jejich význam v průmyslové výrobě krmiv, škrobu nebo alkoholu. Tato diplomová práce je zaměřena na antinutriční látky obsažené v rostlinách …moreAbstract:
Potatoes are the third most cultivated crop in the world. Their nutritional composition contributes to the diets of people around the world. In many developing countries, they are the primary component both of nutrition and income. Potato is valued for its vitamin C, potassium and protein content. The importance in industrial feed, starch and alcohol production is rather notable as well. This diploma …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TOMČOVÁ, Vendula. \textit{Vliv stresu suchem/vlhkem na obsah glykoalkaloidů hlíz brambor (Solanum tuberosum L.)}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/yobjrn/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Význam odrůdy v utváření produkčních parametrů konzumních brambor (Solanum tuberosum L.)
Jonáš ŠPLÍCHAL -
Aklimační reakce lilku bramboru (Solanum tuberosum L.) při převodu z in vitro kultivace do nesterilních podmínek
Zuzana Havlíčková -
Souvislost obsahu prolinu v hlízách ve vztahu k vodou stresovaným rostlinám bramboru ( Solanum tuberosum L.)
Žaneta Čejková -
Efekt aplikace stimulačních látek při vodním stresu u brambor (Solanum tuberosum L.)
Jiří Krucký -
Faktory indukce tvorby hlíz lilku bramboru (Solanum tuberosum L.) v in vitro podmínkách
Jana Kůrková -
Vliv stresu suchem na obsah glykoalkaloidů hlíz brambor (Solanum tuberosum L.)
Vendula Tomčová -
Purifikace bílkovin patatinového komplexu z hlíz vybraných odrůd brambor (\kur{Solanum tuberosum} L.) a následná charakterizace izolovaných patatinových bílkovin.
Eva ŠVEHLOVÁ -
Interakcia fytohormónov a vonkajších faktorov v dormancii hľúz ľuľka zemiakového (Solanum tuberosum L.) odvodených v explantátové kulture
Roman Maco
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights