Biogenní aminy v pivu, získané od konkrétního dodavatele. – Nikola BRÝDLOVÁ
Nikola BRÝDLOVÁ
Bachelor's thesis
Biogenní aminy v pivu, získané od konkrétního dodavatele.
Biogenic amines in beer, gained from concrete supplier.
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá úlohou biogenních aminů v metabolizmu člověka, vznikem a výskytem v rostlinných a živočišných produktech a toxikologickými aspekty pro člověka. Dále se v této práci stanovují vybrané biogenní aminy (histamin, tyramin, putrescin, kada-verin, agmatin, spermidin a spermin) v lahvových pivech od producenta na území ČR.Abstract:
Bachelor thesis deals with the role of biogenic amines in human metabolism, formation and occurrence in plant and animal products, and toxicological aspects of humans. Furthermore, in this work provide selected biogenic amines (histamine, tyramine, putrescine, cadaverine, agmatine, spermidine and spermine) in bottled beers from a producer in the CR.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 8. 2010
Identifier:
15007
Thesis defence
- Date of defence: 7. 9. 2010
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
BRÝDLOVÁ, Nikola. Biogenní aminy v pivu, získané od konkrétního dodavatele.. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 25. 08. 2010
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Biogenní aminy a jejich význam v potravinách
Michaela Vlčková -
Biogenní aminy v potravinách
Tomáš Macek -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu
Kateřina Swaczynová -
Biogenní aminy v potravinách
Lucie Svobodová -
Biogenní aminy v pivu
Dagmar Čiháková -
Biogenní aminy v ovoci, zelenině a bramborech
Eva Pechlátová -
Antimikrobiální působení kolicinů na bakterie produkující biogenní aminy
Andrea Martinková -
Biogenní aminy
Magda Janoušková