Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts – Bc. Aneta Náplavová
Bc. Aneta Náplavová
Master's thesis
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Mikrobiologické parametry jogurtů z kozího a ovčího mléka
Abstract:
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na mikrobiologické parametry jogurtů z kozího a ovčího mléka. V práci jsou popsány vlastnosti a složení kozího i ovčího mléka, včetně požadavky týkajících se tohoto druhu mléka. V následující kapitole je charakterizován proces mléčného kvašení spolu s bakteriemi mléčného kvašení. Další část je věnována problematice čistých mlékárenských kultur, včetně popisu …moreAbstract:
Theoretical part of diploma thesis is focused on microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts. The thesis describes properties and compositions of goat´s milk and sheep´s milk - including requirements concerning this type of milk. In the next chapter is characterized process of milk fermentation together with bacteria of this milk fermentation. The next part is devoted …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NÁPLAVOVÁ, Aneta. \textit{Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2020. Available from: https://theses.cz/id/yoszj9/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Evaluation of forage grass quality, fermentation process and silage safety on different Dactylis glomerata L. varieties
Jhonny Edison Alba Mejía -
Izolace bakterií mléčného kvašení a stanovení jejich fermentačních vlastností
Anastázie Paclová -
Bakterie v procesu výroby vína
Petra Frolková -
Průmyslové využití mléčných bakterií
Věra Kotrsová -
Použití čistých mlékárenských kultur při výrobě zakysaných výrobků
Radka NEDOPILOVÁ -
Sledování dynamiky prokysávání mléka vybranými mlékařskými kulturami
Pavel KRAMPL -
Kozí mléko a jeho využití
Martin Novotný