Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts – Bc. Aneta Náplavová
Bc. Aneta Náplavová
Diplomová práce
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Mikrobiologické parametry jogurtů z kozího a ovčího mléka
Anotace:
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na mikrobiologické parametry jogurtů z kozího a ovčího mléka. V práci jsou popsány vlastnosti a složení kozího i ovčího mléka, včetně požadavky týkajících se tohoto druhu mléka. V následující kapitole je charakterizován proces mléčného kvašení spolu s bakteriemi mléčného kvašení. Další část je věnována problematice čistých mlékárenských kultur, včetně popisu …víceAbstract:
Theoretical part of diploma thesis is focused on microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts. The thesis describes properties and compositions of goat´s milk and sheep´s milk - including requirements concerning this type of milk. In the next chapter is characterized process of milk fermentation together with bacteria of this milk fermentation. The next part is devoted …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Evaluation of forage grass quality, fermentation process and silage safety on different Dactylis glomerata L. varieties
Jhonny Edison Alba Mejía -
Izolace bakterií mléčného kvašení a stanovení jejich fermentačních vlastností
Anastázie Paclová -
Bakterie v procesu výroby vína
Petra Frolková -
Průmyslové využití mléčných bakterií
Věra Kotrsová -
Použití čistých mlékárenských kultur při výrobě zakysaných výrobků
Radka NEDOPILOVÁ -
Sledování dynamiky prokysávání mléka vybranými mlékařskými kulturami
Pavel KRAMPL -
Kozí mléko a jeho využití
Martin Novotný