Nové trendy ve využití sladkovodních měkkýšů pro výživu a potravinářství – Bc. Šárka Tomanová
Bc. Šárka Tomanová
Master's thesis
Nové trendy ve využití sladkovodních měkkýšů pro výživu a potravinářství
New trends in the use of freshwater molluscs in nutrition and the food industry
Abstract:
Tato diplomová práce řeší problematiku nových trendů ve využití sladkovodních měkkýšů pro výživu a potravinářství. Cílem diplomové práce bylo poskytnout aktuální přehled rozsahu využití sladkovodních měkkýšů pro výživu a potravinářství spolu s novými trendy, popisem historického užití a zvážením potenciálu pro potravinářství. I přes nevelké množství informací vztahujících se k danému tématu, byl …moreAbstract:
This diploma thesis is focused on new trends in the use of freshwater molluscs in nutrition and food industry. The aim of this thesis was to analyse current overview of the extent of use freshwater molluscs in nutrition and food industry coupled with new trends, a description of historical utilization and consideration of potential for food industry. Despite the small amount of information related …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Karel Douda, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TOMANOVÁ, Šárka. \textit{Nové trendy ve využití sladkovodních měkkýšů pro výživu a~potravinářství}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/yr9syg/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Vodní měkkýši území Dolu Bílina a přilehlých rekultivací
Kateřina Horáková -
Vodní a mokřadní měkkýši vybraných lokalit v okolí Nalžov
Sára PIŇOSOVÁ -
Vliv ekologických a geografických faktorů na diverzitu vodní malakofauny v regionálním měřítku
Erika Lorencová -
Faktory utvářející společenstva sladkovodních měkkýšů nížinných stojatých vod na regionální úrovni: pohled přes metaspolečenstva
Erika Šlachtová -
Populační a populačně-genetické aspekty biologických invazí a jejich vliv na koevoluční vztah mezi hořavkami a mlži.
Veronika Bartáková -
Koeevoluční vztahy mezi hořavkami (Acheilognathinae) a sladkovodními mlži (Unionidae)
Milan Vrtílek -
Vliv těžkých kovů se zaměřením na měď na sladkovodní mlže
Kateřina Dolejšová -
Determinace klíčových faktorů pro výskyt a vývoj jedinců ohrožených druhů sladkovodních mlžů – modelový druh Margaritifera margaritifera
Vojtěch Barák
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Folders
Files
Mach, J.
16/4/2022