Nové trendy ve využití sladkovodních měkkýšů pro výživu a potravinářství – Bc. Šárka Tomanová
Bc. Šárka Tomanová
Master's thesis
Nové trendy ve využití sladkovodních měkkýšů pro výživu a potravinářství
New trends in the use of freshwater molluscs in nutrition and the food industry
Anotácia:
Tato diplomová práce řeší problematiku nových trendů ve využití sladkovodních měkkýšů pro výživu a potravinářství. Cílem diplomové práce bylo poskytnout aktuální přehled rozsahu využití sladkovodních měkkýšů pro výživu a potravinářství spolu s novými trendy, popisem historického užití a zvážením potenciálu pro potravinářství. I přes nevelké množství informací vztahujících se k danému tématu, byl …viacAbstract:
This diploma thesis is focused on new trends in the use of freshwater molluscs in nutrition and food industry. The aim of this thesis was to analyse current overview of the extent of use freshwater molluscs in nutrition and food industry coupled with new trends, a description of historical utilization and consideration of potential for food industry. Despite the small amount of information related …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Karel Douda, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TOMANOVÁ, Šárka. \textit{Nové trendy ve využití sladkovodních měkkýšů pro výživu a~potravinářství}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/yr9syg/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Vodní měkkýši území Dolu Bílina a přilehlých rekultivací
Kateřina Horáková -
Vodní a mokřadní měkkýši vybraných lokalit v okolí Nalžov
Sára PIŇOSOVÁ -
Vliv ekologických a geografických faktorů na diverzitu vodní malakofauny v regionálním měřítku
Erika Lorencová -
Faktory utvářející společenstva sladkovodních měkkýšů nížinných stojatých vod na regionální úrovni: pohled přes metaspolečenstva
Erika Šlachtová -
Populační a populačně-genetické aspekty biologických invazí a jejich vliv na koevoluční vztah mezi hořavkami a mlži.
Veronika Bartáková -
Koeevoluční vztahy mezi hořavkami (Acheilognathinae) a sladkovodními mlži (Unionidae)
Milan Vrtílek -
Vliv těžkých kovů se zaměřením na měď na sladkovodní mlže
Kateřina Dolejšová -
Determinace klíčových faktorů pro výskyt a vývoj jedinců ohrožených druhů sladkovodních mlžů – modelový druh Margaritifera margaritifera
Vojtěch Barák
Názov
Vložil
Vložené
Práva
Složky
Soubory
Mach, J.
16. 4. 2022