Lukáš Čeman

Bakalářská práce

Využití kvasinek rodu Kluyveromyces při fermentaci syrovátky

The Use of Kluyveromyces genus during Whey Fermentation
Anotace:
Cílem této práce je seznámení se s kvasinkami Kluyveromyces lactis a marxianus a jejich využitím v potravinářském průmyslu se zaměřením na syrovátku. První část bakalářské práce je zaměřena na syrovátku a její chemické složení, vznik, zpracování a následné využití v potravinářství. Druhá část se zabývá kvasinkami, jejich výskytem, taxonomií a popisem druhu Kluyveromyces. Ve třetí části se nachází popis …více
Abstract:
The aim of this bachelor thesis is to describe yeast Kluyveromyces lactis and marxianus and find their use in the food industry, especially in whey products. The first part of the bachelor thesis is focused on whey and its chemical composition, origin, processing and use in the food industry. The second part describes yeasts, their occurrence, taxonomy and description of the Kluyveromyces species. …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Čeman, Lukáš. Využití kvasinek rodu Kluyveromyces při fermentaci syrovátky. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii