Využití kvasinek rodu Kluyveromyces při fermentaci syrovátky – Lukáš Čeman
Lukáš Čeman
Bakalářská práce
Využití kvasinek rodu Kluyveromyces při fermentaci syrovátky
The Use of Kluyveromyces genus during Whey Fermentation
Anotace:
Cílem této práce je seznámení se s kvasinkami Kluyveromyces lactis a marxianus a jejich využitím v potravinářském průmyslu se zaměřením na syrovátku. První část bakalářské práce je zaměřena na syrovátku a její chemické složení, vznik, zpracování a následné využití v potravinářství. Druhá část se zabývá kvasinkami, jejich výskytem, taxonomií a popisem druhu Kluyveromyces. Ve třetí části se nachází popis …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis is to describe yeast Kluyveromyces lactis and marxianus and find their use in the food industry, especially in whey products. The first part of the bachelor thesis is focused on whey and its chemical composition, origin, processing and use in the food industry. The second part describes yeasts, their occurrence, taxonomy and description of the Kluyveromyces species. …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Čeman, Lukáš. Využití kvasinek rodu Kluyveromyces při fermentaci syrovátky. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Využití kvasinek Kluyveromyces marxianus při fermentaci syrovátky
Kateřina Havlíčková -
Využití Kluyveromyces marxianus k produkci bioethanolu z odpadního papíru
Andrea Tomečková -
Možnosti fermentace syrovátky pomocí kvasinek Kluyveromyces lactis
Petra Válková -
Alkoholické a jiné syrovátkové nápoje
Stanislava Malá -
Využití kvasinek Kluyveromyces marxianus při fermentaci syrovátky
Kateřina Havlíčková